25 Mart 2010 Perşembe

OSX86'da Temizlik: CleanMyMac

Sistemi kullanırken arkanızda bıraktığınız gereksiz dosyalar, izleri silmek ve yer kazanmak için kullanabileceğiniz CleanMyMac oldukça başarılı bir uygulama. OSX86 üzerinde sorunsuz çalışan uygulama gereksiz önbellek dosyalarından, sistem kayıtlarına, kullanılmayan dil dosyalarından, geliştirme kalıntılarına kadar bir çok gereksiz ve yer kaplayan dosyayı tek tıkla siliyor. Sistem dosyaları ya da gerekli olan, sizin farkettiğiniz ancak programın bazen sildiği dosyalar için harici liste oluşturup silinmesini istemediğiniz dosyaları da internet üzerinden diğer uygulama kullanıcıları ile paylaşabiliyorsunuz.

Uygulama ayarlarından standart olarak temizlik işleminin yapılacağı alanları belirleyip işleri daha da hızlandırabilirsiniz. Bu sayede her seferinde tek tek seçmeniz gerekmeyecek.
Otomatik işlemler uzak cihazlar bağlandığında devreye girerek temizlik işlemini başlatıyor.
Gelişmiş güvenli silme yöntemi ile iz bırakmadan dosyaları tamamen yok edebilirsiniz. Ancak yine de bu işlemi yapmadan önce iyice düşünmek gerek. Çünkü bu işlem sonucu 3. parti veri kurtarma yazılımları bile işe yaramayabilir.

İlgili Linkler;
CleanMyMac Anasayfa
CleanMyMac Download

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder