24 Mart 2010 Çarşamba

OSX86 Nedir?

OSX86 Nedir?
OSX86 kısaca x86 donanımda OSX işletim sisteminin çalıştırılmasıdır. Birçok farklı dilde oluşturulan OSX86 için wiki sayfaları ile daha çok kullanıcıya ulaşan sistem PC'ler üzerinde sorunsuz ve donanımsal uyumluluğa göre stabil olarak çalışmaktadır. 10.4.1 ile başlayan ve günümüz güncel sürümü olan Snow Leopard'a kadar uyarlanan bir çok sürümü donanım uyumluluğunuza göre kurup kullanabilirsiniz. 
OSX86'yı kurabilmek için nasıl bir donanıma sahip olmam gerek?
Genelde tüm kullanıcıların merak ettiği soru budur. Bu soruya da wiki sayfalarında yanıt bulabilirsiniz. Çoğu eski ve yeni donanım parçaları sistem kurulumundan sonra sorun çıkartabilir. Bu sorunları da o donanıma ait kext dosyalarını yükleyerek gidermek mümkündür.

Normal bir Mac'de çalışan uygulamalar OSX86'da da çalışır mı?
Kısmen evet. Aslında bu blogda bu uygulamaları size göstermek amacıyla açıldı. OSX86 profesyonel olarak geliştirilen bir proje olduğu için denenip test edilen 3. parti uygulamaların tam listesi wiki sayfasında yayınlanıyor. Ancak o liste harici birçok uygulamayı da kurup kullanabilirsiniz. Hatta kullandığınız uygulamayı da o listeye ekleyerek geliştirme sürecine de katkı sağlayabilirsiniz.

Diğer Kaynaklar;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder