24 Mart 2010 Çarşamba

OSX86 (iPC 10.5.6) Kurulumu

Aslında bu konuyu uzun uzadıya yazmak isterdim ancak bu konu ile ilgili o kadar çok Türkçe ve resimli kaynak var ki (bkz. OSX86 Kurulumu) oradakileri kopyalamak, buraya taşımak yerine ben sadece size ilk birkaç adımda dikkat etmeniz gereken bazı küçük noktaları söyleyeceğim;
Elinizde bir kurulum DVD'si yoksa OSX86 Torrent şeklinde arama yaparak kolayca erişebilirsiniz. Ben kendi kullandığım stabil ve sorunsuz sürüm olan 10.5.6 ile başladım. Size de tavsiyem 10.5.6 kurmanız. Daha sonrasında güncelleme imkanı bulunuyor çünkü. İlerleyen yazılarda sistem güncellemesi ile ilgili ayrıntıları da bulabilirsiniz.
İndirdiğiniz DVD görüntüsünü DVD'ye yazdırmakla işe başlayın. Donanımınızı kontrol ettiyseniz ve sorun çıkarmayacağına eminseniz kuruluma hemen başlayabilirisiniz.
Bilgisayarınızı DVD'den boot ettikten sonra ekrana gelecek geri sayım anında F8'e basarak seçmeli boot ekranına gelin. (F8'e bastığınızda sayaç durur, boot: seçeneği görünür.) Burada yapacağımız işlem bir ön-kontrol niteliği taşıyor. Boot seçeneği için -v yazıp Enter'a basmanız yeterli. Adım adım sistem dosyaları yüklenmeye başlayacak. 
PS2 girişine sahip klavye ve mouse kullanıyorsanız sistem, kurulumdan sonra bu donanımı tanımayabilir. Her ihtimale karşı elinizin altında USB girişli bir klavye ve mouse bulundurun! 
Eğer bu adımı sorunsuz geçerseniz ilerleyen süreçte hem donanımda hem de sistemde pek sorun yaşamazsınız. Kurulumda dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta sistemin daha önce Apple'a uygun olarak biçimlendirilmemiş bir diske sahip olması ve kurulum aşamasında OSX86'nın kurulacağı diski seçin ekranında hiçbir diskin görünmemesi durumudur. Bunu düzeltmek için üst menüde yer alan seçeneklerden Disk Utility'i açın. Mevcut bağlı HDD'yi açılan pencerede gördünüz. Ancak bunu sisteme uygun olarak formatlamak gerekiyor. Diski tek kullanabilir ya da bölümleyerek kullanabilirsiniz. Ancak OSX86'nın kurulacağı disk bölümünün MacOS (Journaled) olarak biçimlendirilmiş olması gerekiyor. OSX86 kuracağınız disk bölümünü seçerek bu işlemi kısa süre içinde gerçekleştirip Disk Utility'i kapattıktan sonra kurulum hedefi olarak artık o diski listede görebilirsiniz. Buraya kadar hata ya da sorunla karşılaşmadıysanız işler iyi gidiyor demektir. Kurulum için diski seçtikten sonra setup programı DVD'yi doğrulamaya başlayacak. Bırakın bu işlemi de gerçekleştirsin. Doğrulama işleminden hemen sonra OSX86 kurulumu başlayacak. Yaklaşık 10 - 20 dakika arası (donanımınıza göre) değişen bir sürede sistem kurulacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder