29 Mart 2010 Pazartesi

AppFresh ile Güncelliğinizi Koruyun

AppFresh OSX86 üzerinde sorunsuzca çalışan ücretsiz bir uygulama takipçisi. OSX86 sistem güncellemeleri de dahil olmak üzere sistem üzerinde yüklü olan diğer 3. parti uygulamaların sürümlerini  takip ederek güncellemenizi sağlayan bir uygulama.

25 Mart 2010 Perşembe

OSX86 Donanım Uyumluluk Veritabanı

OSX86 kullanmaya karar verdiyseniz öncelikle mevcut donanımınızın sisteme uyumluluğunu kontrol etmeniz gerekiyor. InsanelyMac sitesinde yer alan; ekran kartlarından, işlemcilere, anakartlardan, optik sürücülere kadar birçok donanım için oluşturulmuş OSX86 için donanım uyumluluğu veritabanı bu iş için büyük bir kaynak.

OSX86 Temel Bilgiler

OSX86 kurulumunu sorunsuzca gerçekleştirmiş olsanız dahi bazı donanımlarınız tam olarak çalışmadığını farkedip hemen çözüm aramaya başlamanız kaçınılmazdır. Bunun için donanımınızı iyi tanımanız ve ek kaynaklara başvurmanız gerek. Tüm bunların yanında tabi ki sistemi ve o sisteme özgü bazı terimleri de öğrenmeniz gerek.
Injector ve küçük kext dosyaları ile çok büyük sorunları ortadan kaldırmak mümkün. Ancak yapacağınız küçük bir hatada bile sistem açılmayabilir ve eğer başlamayan sistemden kext dosyasını nasıl sileceğinizi bilmiyorsanız sistemi baştan kurmak zorunda kalabilirsiniz.
Donanım sorunlarınızı aşmak için önce Injector'a daha sonra da o donanıma ait sürücünü OSX üzerinde çalışan versiyonuna ihtiyaç vardır.

OSX86 (10.5.6) Türkçe

Hali hazırda bir Türkçe OSX86 sürümü bulunmuyor ancak bu, sizin sistemi Türkçe'ye çevirmenize engel değil. Bilkom tarafından yayınlanan MacOS için Türkçe paketi, OSX86 (10.5.6) üzerinde sorunsuzca kurulabiliyor.

OSX86 (10.5.6)'da Time Machine Sorunu

OSX86 kurulumundan sonra karşılaşabileceğiniz muhetemel sorunlardan biridir Time Machine. OSX86'da (10.5.6) Time Machine'i ayarlamak için bir disk seçtiğinizde alacağınız uyarı 'Yerleşik Ağ Arabirimi Bulunamadı' oluyor. Bu hatayı gidermek için yapabileceğiniz şey ise çok basit.

OSX86'da Temizlik: CleanMyMac

Sistemi kullanırken arkanızda bıraktığınız gereksiz dosyalar, izleri silmek ve yer kazanmak için kullanabileceğiniz CleanMyMac oldukça başarılı bir uygulama. OSX86 üzerinde sorunsuz çalışan uygulama gereksiz önbellek dosyalarından, sistem kayıtlarına, kullanılmayan dil dosyalarından, geliştirme kalıntılarına kadar bir çok gereksiz ve yer kaplayan dosyayı tek tıkla siliyor. Sistem dosyaları ya da gerekli olan, sizin farkettiğiniz ancak programın bazen sildiği dosyalar için harici liste oluşturup silinmesini istemediğiniz dosyaları da internet üzerinden diğer uygulama kullanıcıları ile paylaşabiliyorsunuz.

Alışkanlıklardan Kurtulma Zamanı

Yıllardır PC başında Windows kullanan birinin haliyle bazı alışkanlıkları oluyor. Kullandığı, vazgeçemediği uygulamaları, kişisel ayarları vs. Windows'un her yönünü biliyor, altından girip üstünden çıkarım diyorsanız bu OSX üzerinde hiçbir işinize yaramayacak, emin olabilirsiniz :) O yüzden herşeye sıfırdan başlamaya hazır olun. Bilgisayarla yeni tanışmış biri gibi yaklaşın ve keşfetmeye hazır olun.

24 Mart 2010 Çarşamba

OSX86 (iPC 10.5.6) Kurulumu

Aslında bu konuyu uzun uzadıya yazmak isterdim ancak bu konu ile ilgili o kadar çok Türkçe ve resimli kaynak var ki (bkz. OSX86 Kurulumu) oradakileri kopyalamak, buraya taşımak yerine ben sadece size ilk birkaç adımda dikkat etmeniz gereken bazı küçük noktaları söyleyeceğim;
Elinizde bir kurulum DVD'si yoksa OSX86 Torrent şeklinde arama yaparak kolayca erişebilirsiniz. Ben kendi kullandığım stabil ve sorunsuz sürüm olan 10.5.6 ile başladım. Size de tavsiyem 10.5.6 kurmanız. Daha sonrasında güncelleme imkanı bulunuyor çünkü. İlerleyen yazılarda sistem güncellemesi ile ilgili ayrıntıları da bulabilirsiniz.
İndirdiğiniz DVD görüntüsünü DVD'ye yazdırmakla işe başlayın. Donanımınızı kontrol ettiyseniz ve sorun çıkarmayacağına eminseniz kuruluma hemen başlayabilirisiniz.

OSX86 Nedir?

OSX86 Nedir?
OSX86 kısaca x86 donanımda OSX işletim sisteminin çalıştırılmasıdır. Birçok farklı dilde oluşturulan OSX86 için wiki sayfaları ile daha çok kullanıcıya ulaşan sistem PC'ler üzerinde sorunsuz ve donanımsal uyumluluğa göre stabil olarak çalışmaktadır. 10.4.1 ile başlayan ve günümüz güncel sürümü olan Snow Leopard'a kadar uyarlanan bir çok sürümü donanım uyumluluğunuza göre kurup kullanabilirsiniz. 

Merhaba Dünya

OSX86 Uygulamaları Blogu (PC üzerine kurulan MacOS) bir uygulama indirme sitesinden ziyade daha çok o uygulamaların incelemelerini ve ne işe yaradıklarını içeren bir öneri blogudur. OSX86 normal masaüstü PC'lere kurulan bir OSX versiyonudur. Blogda OSX86 ile ilgili kurulum notları ve çözümlerden, OSX86 üzerinde çalışan uygulamaların ekran görüntülerini, püf noktalarını ve kişisel önerileri bulabilirsiniz.

Blogger altyapısı kullanan OSX86 Uygulamaları Blogu tasarımı Deluxe Templates'e aittir.